Turitella Agaat

Wetenschappelijk
Turitella agaat, ook bekend als turitelline, is een uniek type agaat dat wordt gekenmerkt door zijn opvallende insluitsels van fossiele turitellidae-schelpen. Het is een sedimentair gesteente dat miljoenen jaren geleden is gevormd door de accumulatie van kleine mariene weekdierschelpen in een silica-rijke modder. Na verloop van tijd is de modder verhard tot gesteente, waarbij de schelpen als fossielen in de agaat zijn ingesloten. Turitella agaat heeft doorgaans een bruine tot zwarte kleur met witte tot crèmekleurige of grijze schelpinsluitsels.

Turitella agaat wordt voornamelijk gevonden in kustgebieden en ondiepe mariene afzettingen, met belangrijke vindplaatsen in landen zoals de Verenigde Staten (voornamelijk in de staat Wyoming), Mexico, India en Nieuw-Zeeland.

Spiritueel
Op spiritueel niveau staat turitella agaat bekend om zijn aardende en beschermende eigenschappen, evenals zijn vermogen om verbinding te maken met de wijsheid van het verleden en spirituele groei te bevorderen. De combinatie van agaat met de fossielen van turitellidae-schelpen draagt bij aan de krachtige energetische samenstelling van deze steen.

Turitella agaat wordt vaak gebruikt bij meditatie om een diepere verbinding met de aarde en de natuurlijke wereld te vergemakkelijken. Het helpt bij het centreren van de geest en het bevorderen van een gevoel van stabiliteit en gronding, waardoor een sterke basis wordt gelegd voor spirituele groei en heling. De aanwezigheid van fossielen in de agaat kan dienen als een herinnering aan de voortdurende cyclus van leven, dood en wedergeboorte, en kan helpen bij het loslaten van oude gewoonten en beperkende overtuigingen.

Daarnaast staat turitella agaat bekend om zijn beschermende eigenschappen, met name tegen negatieve energieën en entiteiten. Het wordt gebruikt als een schild van bescherming om de aura te zuiveren en te versterken, en om een veilige en geborgen sfeer te creëren voor spirituele praktijken en helende werkzaamheden.

Spiritueel gezien wordt turitella agaat ook geassocieerd met het wortelchakra, het energiecentrum dat verbonden is met gronding, stabiliteit en overleving. Het helpt bij het versterken van de basis en het bevorderen van een gevoel van veiligheid en vertrouwen in het fysieke bestaan. Turitella agaat wordt gebruikt bij het bevorderen van geaardheid en stabiliteit, en bij het stimuleren van een gezonde balans tussen lichaam, geest en ziel.

In essentie is turitella agaat niet alleen een prachtige edelsteen vanwege zijn unieke schoonheid en geschiedenis, maar ook een krachtige bron van spirituele kracht en bescherming. Het biedt een bron van inspiratie en begeleiding op het pad van gronding, stabiliteit en spirituele groei.